Капитанът на Ювентус Данило похвали бившия си наставник в Манчестър Сити Пеп

...
Капитанът на Ювентус Данило похвали бившия си наставник в Манчестър Сити Пеп
Коментари Харесай

Данило посочи с какво Алегри и по-добър наставник от Гуардиола

Капитанът на Ювентус Данило похвали някогашния си ментор в Манчестър Сити Пеп Гуардиола за футболната му визия, само че също по този начин уточни един аспект, в който испанският експерт отстъпва на досегашния управител на " бианконерите ", Масимилиано Алегри.

" Когато става въпрос за протичащото се на терена, Пеп мисли за футбола по напълно друг метод във връзка с придвижванията и заемането на пространства. С напредването на възрастта ми аз екстрахирам изгода от уроците му за това по какъв начин да търча по-разумно. Също по този начин оказвам помощ на съотборниците ми и те да се движат по-добре. Що се отнася до ръководенето на тима отвън терена, Алегри безспорно е най-умният в това ", показа капитанът пред " Форбс ".

32-годишният бранител също по този начин разкри, че измежду всички именити съотборници, с които е играл в своята кариера, най-голямо усещане му е направил именитият вратар Джанлуиджи Буфон. " Всички виждаха какво правеше той на терена, само че нещата, които в действителност ме впечатлиха, бяха всекидневното му държание, емпатията му и връзката му с хората към него. Така той се трансформира в моя футболен кумир. Хората си мислят, че водачите постоянно би трябвало да приказват високо и да дават препоръки на всички. Но това не е изцяло правилно. Всъщност един от най-важните аспекти е чуването ", добави бразилският национал.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР